Art-Jan

Theatermaker, acteur en presentator.

Art-Jan de Vries (1977) is acteur, cabaretier, mimer en kleinkunstenaar.

 

In 2008 won hij de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten Festival en stond de afgelopen jaren op de Parade met zijn Voorstellingen ‘Meerdere kansen voor een Eerste Indruk’, zijn solo voorstelling ‘Marja’, zijn voorstelling ‘Messias, de kracht van verlossing’ en ‘De geluk is een Cadeau Show’.

De afgelopen jaren heeft Art-Jan veel opgetreden als zijn alter-ego Marja, waarmee ook zijn eigen radio- en televisieprogramma’s heeft gemaakt.

 

Art-Jan speelde als acteur in het verleden voorstellingen bij Theatergroep Max, het Onafhankelijk Toneel, MAAS, Suver Nuver, Productiehuis Rotterdam, e.a. Verder was hij te zien enkele landelijke t.v. commercials en trad op met o.a. Loes Luca.

 

Als presentator presenteerde hij onder andere voor De Nacht van de Kaap, Camping Rotterdam, het NS-Try-out Festival, de Nederlandse Euthanasie vereniging, de Bijenkorf, Gemeente Rotterdam, Stichting Leenrecht en was hij acht jaar lang de Host van het Amsterdamse Fringe Festival.

 

Art-Jan maakt wat hij maakt omdat hij mensen wil raken. Of hij daar nu beeldende poëzie, fysiek toneel, muziek, moderne schrijvers dan wel Shakespeare voor in moet zetten. “Zolang het maar met mensen en voor mensen is en ik beestachtig gepassioneerd tekeer mag gaan in het theater”, aldus Art-Jan.
Uit het juryrapport Cameretten 2008: `Als je met zoveel liefde over leed kunt praten, dan heel je niet alleen je eigen wonden, maar troost je ook de toeschouwer. Een lach tijdens een traan, en een traan tijdens de lach. We zoeken het zo vaak, maar vinden het zelden… maar wel bij Art-Jan dus

Art-Jan als Presentator.