Persoonlijkheidsprijs

“Nou,… dit had ik niet verwacht…”

Cameretten

 

Voor het belangrijkste en oudste cabaret-festival in Nederland: Cameretten, destilleerde Art-Jan uit zijn afstudeer solo “Marja’ een flink half uur materiaal. Met kenmerkende woorden als lief, intiem, aandoenlijk en vol warmte en presenteerde dit halfuur durende programma aan de jury en het publiek. Het was inmiddels 2008 en Art-Jan won met zijn Marja de Persoonlijkheidsprijs 2008. De jury prees Art-Jan om ‘zijn mimiek, zijn spel, zijn open benadering en de ontwapendende manier waarop hij aan het eind van zijn voorstelling iedereen uit zijn stoel kreeg’.

 

Dick van den Heuvel schreef namens de cameretten jury:

‘Niet om de andere kandidaten tekort te doen maar voor mij was Art-Jan de terechte winnaar van de persoonlijkheidsprijs. Als je met zoveel liefde over leed kunt praten, dan heel je niet allen je eigen wonden, maar troost je ook de littekens bij de toeschouwer. Een lach tijdens de traan, en een traan tijdens de lach. Ik zoek daarzo vaak naar, en ik vind het zelden… maar wel bij Art-Jan dus’.

 

Daarnaast schreef de Volkskrant:

‘…Neem Art-Jan de Vries, deelnemer die in de halve finale sneuvelde. Uiteindelijk krijgt hij wel de persoonlijkheidsprijs. Blij-aanstellerig neemt hij de prijs in ontvangst. In 1 minuut weet deze halve finalist al meer nieuwsgierigheid op te wekken dan de drie finalisten tijdens een hele avond’

Na een landelijke finalisten tournee met Cameretten, volgde een succesvolle zomertour op De Parade 2009 waarna Marja aan een eigen carriere begon.